VEKOP-5.3.1 Kerékpárosbarát
infrastruktúrahálózat fejlesztés
Újpesten

A projektről

A Fővárosi Önkormányzattal és a BKK Zrt-vel közösen, konzorciumi együttműködés keretében valósítja meg Újpest Önkormányzata a kerületi kerékpárút hálózatának felújítását és bővítését. A támogatói döntés értelmében közel 500 Millió Ft. vissza nem terítendő Európai Uniós támogatásból valósul meg a projekt 2023 IV. negyedévig bezárólag.

Újpesten az önálló (vagy szerviz úton vezetett) kerékpáros infrastruktúra teljes hossza 14,4 km, amely területarányosan ugyan meghaladja a fővárosi átlagot, de összefüggő hálózatot jelenleg még nem alkot, így ennek folytatása, növelése szükséges. A konzorcium és a projekt átfogó célja tehát egy egybefüggő, integrált kerékpáros hálózat kialakítása Újpesten. 

Ennek érdekében a kerületben a kerékpáros közlekedés feltételeit is tovább kell bővíteni az utak felújításával, a burkolati hibák, kopott útburkolati jelek kijavításával, a forgalomtechnika fejlesztésével és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésével, új kerékpársávok felfestésével.

 

Galéria a VEKOP-5.3.1 Kerékpárosbarát infrastruktúrahálózat fejlesztésről

Projekthírek

Kitelepülés a májusi fesztiválon​

Kitelepülés a májusi fesztiválon 2022. május 7-én került megrendezésre az önkormányzat szervezésében az Újpesti futó- és kerékpáros fesztivál, amelyre a VEKOP kerékpáros projekt szemléletformáló csapata

Tovább »
Scroll to Top
Megszakítás